152 Оформлення сцени

Оренда звуку світла сцени тенту медіа
Технічне забезпечення заходів

(000)0000000

(000) 000-00-00
(000) 000-00-00
(000) 000-00-00

Замовити зараз

(000)0000000


Оформлення сцени

Виготовлення самої сцени. Отже, для декорування сцени для початку добре б мати власне сцену. Ідеальний варіант, коли сцена вже є складовою частиною інтер'єру приміщення, як наприклад в класичних актових або концертних залах. Тоді всі роботи направляються виключно на дизайн. Якщо ж захід планується на відкритій місцевості, або ж не в спеціалізованому приміщенні сцену потрібно буде придумати і змонтувати. Матеріалом для сцени можуть бути звичайні дошки, фанера або пластик, обшиті спеціальним покриттям, яке маскує стики, а також служить в декоративних цілях.

Найчастіше для цього вибирають ковролін. Цей матеріал може мати різну структуру і, звичайно ж, забарвлення, що і ставати лейтмотивом у створенні колірної гами, настрої та оформлення заходу. Такі конструкції відмінно підходять для немасштабних заходів та вечірок. Більш функціональним і сучасним рішенням є монтаж металевої сцени. Це не тільки дозволить зручно і безпечно розмістити на спеціальних фермах все необхідне обладнання, але і дозволить по максимуму використовувати практично будь-яку професійну техніку, в тому числі акустику, світлові прилади і спецефекти.

 

Ще однією перевагою металевих сцен є той факт, що кваліфіковані фахівці зможуть змонтувати її в дуже незвичайних умовах, наприклад, на воді, без втрат у функціональності, зовнішньому вигляді і безпеки. Металеві сцени можуть приймати найрізноманітніші обриси, залежно від авторської ідеї дизайнера. А завдяки спеціальним покриттям такі сцени однаково стильно виглядають на звичайній міській вулиці, стадіоні, в ресторані або просто посеред величезного залу. Цікавою ідеєю також буде використання надувних сцен і навісів. Не дивлячись на крихкість і вразливість такі конструкції досить надійні, а технологія подачі повітря та підтримки тиску не дозволить їм впасти навіть при наявності проколів або порізів.

 

А завдяки своїй доступності, компактності і практично необмеженій кількості варіацій форм, кольорів і розмірів можуть задовольнити навіть самі кретівності запити оформлювачів. Надувні навіси не вимагають до себе особливої ??турботи і цілої команди висококваліфікованого персоналу. Адже для установки такого навісу необхідно всього лише дістати його оболонку з сумки в потрібному місці під'єднати і включити нагнітач. Причому вони однаково добре підходять як для відкритих просторів, так і для приміщень. У середньому надувні сцени приходять в робочий стан протягом 5-10 хвилин.

 

З точки зору оформлення яскраві та оригінальні навіси вже самі по собі можуть стати відмінним центральним об'єктом декорацій. Так само як і металеві конструкції, вони можуть мати самий фантастичний вид розмір і забарвлення, тому що виготовляються на замовлення. Внутрішня поверхня надувного навісу є ще й додатковою площею для декорування. За бажанням замовника там можуть бути розташовані логотипи, слогани, та інші декоративні елементи, що в поєднанні з іншими декораціями надає всьому комплексу гармонійності, цілісності і завершеності. Втім, для створення оригінальних конструкцій і більш складних варіантів подальшого декорування можлива комбінація різних типів сцен в один ансамбль.

 

Загальні особливості декорування сцен Коли сцена вибрана, варто почати піклується про її так сказати, ідейному наповненні. Адже дизайн подальшого оформлення сцени залежить від вибору конструктиву сценічного навісу - елемента необхідного і для захисту від негоди, але і що дуже важливо, для створення сценічного простору. Якраз цей фактор впливає на те, які елементи можна буде красиво інсталювати в загальний образ сцени, для того щоб максимально точно передати тему, ідею і настрій заходу. Витримування стилістики, теми і настрої заходи в усіх без винятку його аспектах є запорукою його успіху і високих оцінок.

 

Тому важливо розуміти, що ціна може мати самий різний вигляд, важливо лише не перестаратися з оформленням, покладаючись більше на якість ніж на кількість дизайну. Не варто скидати з рахунків таку річ як класичний театральний дизайн. Побудова інтер'єру сцени з плоских, об'ємних і підлозі - об'ємних декорацій універсальний і перевірений часом хід. Вони дозволять відтворити практично будь-яку обстановку, будь то фантастична країна, екзотичний острів або англійська кімната відпочинку. Правда, такі декорації увазі якесь театралізоване дійство на сцені, і тому можуть бути не доречні на більш офіційних заходах. У цьому випадку існують більш легкі, але не менш красиві методи декорування.

 

По-перше, це відома всім драпірування тканинами. На перший погляд банально і передбачувано, але ж тканини бувають різними, і драпірування бувають різними. І при правильному застосуванні фантазії, виборі тканини місця і способу її кріплення, створюються найнеймовірніші варіації і образи. Ексклюзивні такни або звичайний бавовна, завдяки величезному кількості кольорів, відтінків, сполучень матеріалів малюнків і візерунків досвідчені художники з їх допомогою роблять неповторним видовищем саму звичайну сцену. При підготовці всіляких торжеств і церемоній далеко не зайвими будуть квіти. Вони можуть бути представлені як у традиційних букетах та ікебани, а також в оригінальних авторських композиціях, розміщених на меблях, вікнах, підлозі і навіть стелі. А досвідчені флористи не лише підкажуть оптимальні рішення, але і зроблять все для того щоб ці ніжні прикраси зберігали гідний і свіжий зовнішній вигляд як можна довше.

 

Величезний плюс використання в декоруванні сцени саме кольорів полягає в тому, що при правильному підборі вони будуть доречні практично на будь-якому заході, підтримуючи одним своїм виглядом задуману атмосферу. До речі, гарні декорації можна створювати мало не з повітря. На думку багатьох експертів, оформлення сцени повітряними кулями є одним із самих безпрограшних. Адже в цьому випадку знову-таки практично не лімітовані ні кольору, ні їх поєднання, так само як регулюються розміри і навіть форма повітряних куль. Також за бажанням клієнта кулі можуть бути наповнені повітрям або ж гелієм. Декор сцени повітряними кульками та композиціями з них має невичерпне кількість варіацій.

 

Це і звичні вже арки, гірлянди, панно, картини. Один з найбільш видовищних способів прикрасити захід повітряними кульками виглядає наступним чином: над сценою висить один або кілька великих бульбашок з безліччю маленьких кульок усередині. Він може бути захований або виставлений на загальний огляд. У певний момент великі бульбашки лопаються, тим самим випускаючи хмару маленьких кульок до глядачів, що створює не тільки видовищний «дощ» з повітряних куль, а й приносить чимало радості для гостей особливо, якщо серед них є діти. З точки зору побудови інтер'єру композиції і конструкції з повітряних куль дуже ефективно зонируют простір, а також з легкістю приховують непотрібні, зайві деталі, надають заходу легкості, легкості й урочистості.

 

Оформлення задника Одним з основних компонентів оформлення сцени є задник. Він служить не тільки і не стільки як «задня стінка» в сцені, а й виконує найважливішу функцію фону, насеет в собі інформаційну та візуальне навантаження. Добре пророблений фоновий антураж здатний передати глядачеві необхідну атмосферу та інформацію, підтримати емоційний настрій, послужити рекламною площею, донести певну думку, якщо мова йде про всіляких презентаціях і промо-акціях.

 

Фоновий задник для сцен, відмінно маскує від глядачів те, що їм бачити в общем-то не належить, наприклад технічні комунікації, кабелю, троси, і так далі. Найпопулярнішим видом фонового задника є банер, виконаний з банерної сітки або тканини або ж із Екофлекс. Крім цього друк фонових панно можлива і на жорстких матеріалах - картоні, пластику, фанері. Само собою розміри банерів можуть бути самими різними, підбираючись під габарити сцени. Такі задники зручно кріпляться, надійно драпірують задню частину сцени і, звичайно ж, служать відмінними декораціями.

 

Замовник і дизайнер погоджують колірне рішення і тематичне наповнення банера. Це можуть бути корпоративні тони і логотип фірми, привітання, картинки, фотографії, підібрані під загальну тему і ідею заходу. Для весілля, презентації, дні народження, випускного вечора, дитячого свята, вечірки або концерту можна створити унікальний задник, або навіть кілька, які стильно оформлять будь-яку сцену. Адже виробники не обмежені в технічних можливостях, а значить, жодним чином не перешкоджають креативу. Друк банерного задника, як правило, виконується протягом 1-3 днів у повній відповідності з усіма побажаннями та вимогами замовника. Такі банери міцні і довговічні, вони можуть використовуватися багаторазово, не втрачаючи при цьому привабливого зовнішнього вигляду.

 

Декорування сцени надувними фігурами Надувні декорації на сьогодні складають окремий сегмент у сфері оформлення сцени. Вони мають цілий ряд переваг, які роблять їх привабливими для організаторів заходів. У першу чергу це, звичайно ж, неймовірна кількість форм і типів надувних декорацій, що створює простір для невгамовної фантазії дизайнерів. Зручність експлуатації, швидка і малозатратна установка також сприяють популярності надувних фігур. Всупереч розхожій думці такі декорації надійні і практичні, вони можуть використовуватися сотні разів за будь-яких погодних умовах, не втрачаючи своїх початкових параметрів і якості.

 

За бажанням дизайнера надувні фігури можуть «брати» різні форми і розміри, для того щоб невпинно дивувати глядачів. Одними з найбільш відомих декорацій такого роду є Аеромени, шлейфи і аерофонтани. Ці фігури покликані створювати динаміку на сцені, а також роблять її композицію гармонійною і закінченою. Зовнішній вигляд, стилізація і колірне рішення цих фігур повністю узгоджується із загальною концепцією дизайну заходи і тому їх можна використовувати на заходах будь-якого типу та рівня. Індивідуальний підхід до створення фігур робить кожну з них унікальною. Наприклад, для презентації нового продукту компанії надувні фігури виконуються з використанням корпоративної гами кольорів та символіки, або ж і зовсім у вигляді цього самого нового продукту.

 

Оригінальні «танцюючі» фігури, висотою від 4 до 7 метрів достатньо часто встановлюють з двох сторін від сцени, що створює закінчену, ефектну композицію оформлення сцени і простору навколо неї. Ще однією розповсюдженою ідеєю декорування сцени є великі надувні об'єкти. Вони можуть бути оснащені підсвічуванням і розміщені мало не в будь-якій точці сцени. Найпростіший варіант великого надувного об'єкта - це величезний надувна куля, який втім, при наявності підсвічування і відповідного малюнка може перетворитися до невпізнання. Не дивлячись на простоту надувні фігури, можуть стати не тільки статичним прикрасою сцени, а й повноцінним спецефектом. Мова йде про так званих пневмогірляндах. У складеному вигляді вони схожі на непоказну ліану. Але варто режисерові дати команду, і під дією насосів з цих «ліан» як за помахом чарівної палички розпускаються дивовижні квіти.

 

Втім, при бажанні, квіти можна поміняти на зірки, сніжинки або будь-які інші фігури. У роботі з пневмогірляндамі найголовніше не упустити момент «розпускання», і тоді можна буде сказати, що сцена була оформлена ідеальним чином. Для декорування дитячих свят часто використовується такий вид надувних фігур як ростові ляльки. Вони часто мають вигляд популярних казкових персонажів, героїв фільмів і мультиків або ж вибираються виходячи зі сценарію і теми заходу. Ріст і вид ляльки варіюються в залежності від розмірів приміщення і побажань замовника, вони можуть бути як простими декораціями, так і повноцінними діючими персонажами. Спецефекти, як частина оформлення сцени Під час декорування сцени не варто забувати про досягнення техніки у сфері спецефектів.

 

Адже на те вони й спеціальні ефекти, щоб дивувати, приводити в захват, дарувати гарний настрій і позитивні емоції. Серед усього арсеналу різноманітних спецефектів важкувато знайти такі, які не підійдуть для декорування сцени. Туманний і водний екрани, голограми, лазерні шоу - все це буквально створено для креативного і видовищного оформлення сцени. Приміром, туманні і водні екрани вже по суті є цілком самостійними декораціями, і цілком можуть займати місце центрального об'єкта декору сцени. Окреме місце потрібно відвести піротехніці.

 

Піротехнічні спецефекти мають багато варіантів застосування, тому вони можуть бути як прикрасою кульмінаційного моменту заходу так і постійно працювати протягом всього дійства. Те ж саме можна сказати і про генераторах вогню. Вони одночасно підтримують живу атмосферу і надають сцені яскравості, динамічності та енергетики. Справжньою знахідкою при оформленні сцени стануть всілякі генератори ефектів. Вітер і сніг, піна і туман, дим і вогонь, фонтани СО2 і мильні бульбашки, конфетті і небесні ліхтарики - при творчому підході будь-який з цих ефектів, а тим більше оригінальне їх комбінування допоможе зробити сцену оригінальної та стильною, і динамічною. Як бачите, декорування сцени не знає обмежень в технічному і творчому планах. І чим краще декоратор, тим більше варіантів він зможе запропонувати.

 

Адже в оформленні сцени не залежно від стилю, масштабу і виду заходу все має бути гармонійно і красиво, щоб радувати глядачів і в той же час не відволікати його від власне того, для чого ця сцена створювалася.

< Предыдущая статья
Оренда ультрафіолетового прожектора
Следующая статья >
Декорування сцени



аренда звука аренда света аренда сцены аренда лазера
аренда шатров аренда тента аренда прожектора аренда трибуны




Відправити запит

Более 17489 клиентов довольны результатами. Присоединяйтесь!




ВІДПРАВКА ЗАПИТУ